У Польщі відкрили збір коштів для українки, яку роботодавець після інсульту залишив паралізованою на лавці.

Про це пише консул України в Познані Вітольда Хоровським на сторінці в Facebook. Як з'ясувалося, спочатку українка працювала легально в Познані, пізніше вона стала нелегалом, хоча роботодавець обіцяв їй офіційний статус.

Після раптового інсульту роботодавець зволікав з реакцією на прохання про допомогу, а потім відвіз її на автомобілі в сусіднє місто, де залишив паралізованою на автобусній зупинці. Жінку спочатку прийняли за п'яницю і викликали поліцію. Однак ті з'ясували, що вона хвора. Для покриття вартості її лікування був відкритий збір коштів.

"Я боюся, що якщо ми швидко їй не допоможемо, то Оксана, ймовірно, буде доставлена ​​в Україну, що ускладнить її лікування, реабілітацію та, можливо, судове провадження у справі", - написав Хоровський.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Робота в Польщі

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що практично по всій території Польщі вже тривалий час утримується густий смог. Через небувалого поширення отруйного диму закликали населення обмежити будь-яку діяльність, яка сприяє подальшому забрудненню атмосфери.