Бравший участь у конкурсі наукової фотографії фізик з Брітаннії зняв атом стронцію на звичайну камеру DSLR Canon 5D Mark II.

Журі конкурсу одностайно визнало його переможцем творчого змагання. На фото є тільки невелика пляма між двома анодними фіксаторами. Виявляється, це не що інше, як атом стронцію з позитивним зарядом. До такого висновку можна дійти виходячи зі світла, яке виглядає на фото голубуватим.

Сам переможець конкурсу пояснив процес зйомки наступним чином: атом утримується у вакуумній камері майже нерухомо електричними полями, розташованими від металевих стрижнів. При висвітленні лазером правильного синьо-фіолетового кольору атом поглинає і повторно випромінює легкі частинки досить швидко, щоб звичайна камера могла зафіксувати його за допомогою довгої експозиції. Унікальна фотографія була зроблена 7 серпня 2017 року з використанням DSLR Canon 5D Mark II, об'єктива Canon EF 50mm f / 1.8, подовжувальних трубок і двох спалахів з кольоровими гелями.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вчені зробили сенсаційне відкриття про життя і смерть.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще