14 лютого в польському урядовому віснику опублікували зміни до закону про інститут національної пам’яті.

Як повідомляє PolitekA, закон вступає в силу через 14 днів після його опублікування в урядовому віснику. Іншими словами, зміни вступлять в силу 1 березня.

Сейм підтримав поправку до закону про Інститут національної пам’яті 26 січня. Зокрема, вводиться покарання за приписування польському народу злочинів, які скоювали представники Третього Рейху. Також покарання вводиться за пропаганду так званої “бандерівської ідеології”. Покарання передбачає штраф або позбавлення волі на строк до трьох років.

В Польщі ще до вступу змін в силу стали агресивно ставиться до українців-заробітчан.

Наприклад, наші співгромадяни скаржаться, що в Польщі можуть побити за неправильний одяг – поляки вважають тризуб і вишиванку бандерівськими символами. Українців, які намагаються цьому протистояти, залякують повідомленнями: “Бандерівці, геть з Польщі!”.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про те, як поляки уникають відповідальності за допомогою українців.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще