Спроби вивчити англійську можуть перетворитися на справжнє випробування. Уроки, домашні завдання, тонни нових слів – такий сценарій не дуже приваблює. Але можна перетворити навчальний процес на цікаве заняття.

Способів вивчення мови може бути безліч. І якщо вам не по душі вирішувати стандартні завдання, оберіть для себе інший формат — кросворди, головоломки, аудіо записи на цікаві теми, ігри або смішні серіали. Все це можна знайти мінімум на восьми сайтах абсолютно безкоштовно.

BBC Learning English – ресурс з величезною кількістю матеріалів для занять як звичайним, так і бізнес-англійською. Мені найбільше подобаються рубрики «6 minute English» (короткі шестиминутные ролики на різні теми), Pronunciation tips (відео, допомагають працювати над вимовою) і смішний анімаційний серіал The Flatmates – як розважальний спосіб навчання.

Listen to English – Learn English – а тут можна слухати класні подкасти на різні теми. Є записи для учнів різного рівня і окремий блок з англійським для бізнесу.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Learn English British Council – ще один хороший ресурс для вивчення англійської. Безліч матеріалів, відео роликів, ігор, професійних подкастів і окремого розділу для підготовки до IELTS.

Exam English – а це справжній скарб для тих, кому треба готуватися до міжнародного екзамену з англійської (IELTS, TOEFL, TOEIC тощо).

Learning English Free Online – сайт з великою кількістю матеріалів для різних рівнів вивчення і з різними форматами – від уроків та відео до ігор і спілкування з іншими.

Twominute English – а цей ресурс для тих, хто воліє дивитися відео. Короткі двохвилинні уроки – зручно і ефективно. Я часто запрошую свіжі ролики на телефон і дивлюся в дорозі. Ще один варіант відеоуроків – engVid — живі теми і нестандартний підхід.

MySpelling – відмінна практика правопису англійською. Для тих, хто плутає think і sink. :-)

Раніше портал "Знай.ua" публікував топ Telegram-каналів, які допоможуть швидко вивчити іноземні мови.