У січні поточного року банки підвищили процентні ставки по кредитах і депозитах.

Це стало відповіддю на підвищення облікової ставки Національного банку, передає прес-служба регулятора. Процентні ставки за новими гривневими депозитами зросли до 11,6% річних для домогосподарств, до 9,6% річних для бізнесу. Процентні ставки за новими кредитами в гривні також підвищилися - до 29,7% річних для домогосподарств, до 15,3% річних для бізнесу.

У січні 2018 року загальний портфель депозитів в національній валюті в платоспроможних банках скоротився на 3% до 475,4 млрд гривень. Перш за все, це відбулося за рахунок зниження корпоративних депозитів в гривні (на 4,9% за місяць).

Загальний портфель кредитів банків склав 571,6 гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям не варто сподіватися на доступні кредити в найближчому майбутньому. Національний банк України вирішив підняти облікову ставку з 15 грудня. Вона виросте з 13,5% до 14,5% річних.

У НБУ розповіли, що проведення більш жорсткої монетарної політики необхідно для зниження інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі, з урахуванням посилення інфляційних ризиків.