IQ тих, з ким ми проводимо час у 10-11 років, впливає на наш розум у дорослому віці. До такого висновку дійшли експерти Міжнародного університету Флориди. Вони проаналізували дані сотень сімей з 10 міст США за 1991-2007 роки. 715 дітей віком 10 та 15 років пройшли тести на рівень інтелекту. Результати тестів учасників зіставили з результатами їх кращих друзів у віці 10-11 років, пише The Daily Mail.

Дослідники виявили, що IQ добровольців у віці 15 років сильно залежав від рівня інтелекту їх кращих друзів в 11 років. Чим вище був рівень інтелекту у кращого друга в 11 років, тим розумнішим опинявся учасник у віці 15 років. Фахівці врахували фактори, які могли вплинути на результати.

Вчені підкреслюють, що справа не в тому, що діти вибирали собі друзів зі схожим рівнем інтелекту. Згідно з дослідженням, друзі істотно вплинули на IQ. На думку дослідників, друг дитинства може змусити людину вчитися старанніше. Крім того, у розумного друга можна перейняти знання і навички.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав, якими якостями володіють тільки розумні люди. Вченими були зроблені цікаві висновки про взаємозв'язок такої якості, як терплячість і інтелекту. Дослідники прийшли до висновку, що терплячість і добре розвинений самоконтроль є ознаками високого інтелекту.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще