Російські літаки здійснювали вильоти з максимальним наближенням до державного кордону України та лінії розмежування.

Група російських стратегічних бомбардувальників відпрацювала умовні пуски крилатих ракет у напрямку материкової частини України

Повітряні сили ЗСУ зафіксували активізацію військових літаків Російської Федерації вздовж східного повітряного кордону України.

"Винищувальна та бомбардувальна авіації країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Курськ, Міллерово, Гвардійське та Саки з максимальним наближенням до державного кордону України та лінії розмежування", - йдеться в повідомленні командування Повітряних сил ЗСУ.

Окрім того, група стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95 у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ пролітіла в повітряному просторі АР Крим та відпрацювала умовні пуски крилатих ракет у напрямку материкової частини України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

АКТИВІЗАЦІЯ ПОВІТРЯНОЇ КОМПОНЕНТИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ Сьогодні, 15 лютого, під час проведення тренувань з...

Posted by Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces on Thursday, 15 February 2018

Зазначимо, що 15 лютого секретар РНБО Олександр Турчинов під час процесу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича заявив, що Україна не може оголосити війну Росвї, тому що не зможе протистояти у разі застосування агресором усього арсеналу зброї.

"У нас немає сьогодні військових засобів для протидії ядерній державі у разі застосування нею усього арсеналу зброї. Саме тому оголошення війни як в лютому-березні 2014 року, так і, на жаль, зараз, коли ми маємо боєздатну армію, оборонно-промисловий комплекс, маємо зброю, достатню для захисту країни, ми не можемо оголосити війну агресору", - сказав Турчинов.

Як повідомляв портал "Знай.ua", за словами Турчинова, Росія на початку 2014 року планувала взяти під контроль всі південно-східні регіони.