У разі успішного запуску супутників для роздачі інтернету від SpaceX, до 2024 року компанія Ілона Маска створить мережу з більш ніж 11 тисяч таких пристроїв на низькій навколоземній орбіті.

Про це передають "Ведомости".

Запуск тестових супутників означає, що компанія Маска бере участь у гонці за надання доступу до Інтернету.

"Одним з основних застосувань майбутніх 5G-мереж буде високошвидкісна передача даних самоврядним автомобілям. SpaceX планує збудувати із супутників так звану однорангову мережу, що дозволяє передавати інформацію між ними і забезпечувати повне покриття Землі", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки
Показати ще

Так, обсяги передачі даних по мережах в недалекому майбутньому можуть різко зрости, враховуючи велику кількість супутникових компаній.

"У майбутньому буде ненаситний попит", – зазначив генеральний директор Cisco Systems Чак Роббінс.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що чеська компанія Skoda спародіювала проект Ілона Маска – запуск Tesla Roadster в космос на ракеті Falcon Heavy.