Про те, що добувачі кріптовалюти заважають шукати позаземне життя, заявляють дослідники з організації SETI.

Вся справа в тому, що дослідникам катастрофічно не вистачає нових стабільних графічних процесорів, які задіють здебільшого саме для «електронних грошей», а в інші сфери це доходить пізніше.

Фахівці SETI відзначають, що для дослідників їм важливі новітні відеокарти. За словами головного наукового співробітника в Берклі Дена Вертимера, з-за криптовалютчиков графічні процесори потрібної якості приходять тільки по замовленнях і з запізненням, з-за чого пошук інопланетян обмежується.

Видобуток електронних грошей вимагає величезних обчислювальних потужностей. Важливий такий аналіз і для космічних досліджень, щоб вивчати більше частотних каналів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фахівці SETI підкреслюють, що вони не знають, який саме хвилі вони можуть зловити послання інопланетян, так що важливий як можна більший охоплення, а для деяких найпотужніших телескопів потрібно близько 100 графічних процесорів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" навколо давньоєгипетської красуні, цариці Нефертіті століттями ходять легенди. Жінку вважають однією з головних сердцеедок всіх часів.