Практично кожна жива істота захищає себе зубами. Ось кілька земних представників, зустріч з якими принесе неприємність.

Вогненні мурахи

Злісні мурахи Solenopsidini закріплюються на тілі жертви, а потім впорскують отруту жалом, розташованим в черевному відділі. Токсичний алкалоїд соленопсин викликає у людини відчуття, схожі з сильним опіком.

Піраньї

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нижня щелепа піраній сильно видається вперед. Найгостріші трикутні зуби ростуть таким чином, що коли риба змикає щелепи, верхні потрапляють точно в проміжки нижніх. Це дозволяє хижакові буквально відрізати шматки плоті нещасної жертви.

Медузи

Медузи багатьох видів вміють стріляти нематоцитами, щоб убезпечити себе від нападу, або навпаки, зловити здобич. Ці нематоциты являють собою спеціалізовані клітинні структури, які функціонують як крихітні гарпуни при пострілі. Деякі забезпечують додаткову токсичну атаку. Всього в світі існує 15 видів медуз, небезпечних для людини.

Скорпіони

Всього науці відомо близько двох тисяч підвидів скорпіонів. Два десятки з них представляють для людини смертельну загрозу. Зустріти їх можна в Північній Африці і на Близькому Сході, а найчастіше нападають представники Leiurus quinquestriatus, укус яких настільки болісний, що потерпілий зустрічає смерть як спасителя від мук.

Бджола-вбивця

Дикі медоносні бджоли Африки дуже відрізняються від тих, до яких звикли пасічники цивілізованого світу. У XX столітті їх намагалися привнести в Південну Америку, звідки вид поширився на північ — тут їм і дали прізвисько «бджоли-вбивці».

Як повідомляв портал "Знай.uа" біологам вдалося з'ясувати, що медоносні бджоли почали інакше реагувати на хімікати небезпечні для їх життя.