Вартість оренди квартир у Києві ще не досягла ринкових показників і має всі передумови для зростання.

Про це заявив експерт з нерухомості Іван Кудояр.

"Я вважаю, що оренда навіть недооцінена, вона зараз маленька. Виходити на ринок оренди можна зараз навіть з 6 тисячами гривень. Це буде квартира не самої хорошої якості, але придатна до проживання. А за 8-9 тисяч буде цілком пристойна квартира. Тобто за 350-400 доларів ви в'їдете в хорошу квартиру на Правому березі", - підкреслив він.

За словами експерта, за минулий рік вартість оренди житла в столиці зросла на 10-30%.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Вартість квартири - це 110-120 орендних платежів. В даний момент у нас відбувається трошки перекіс. У нас 150-180 орендних платежів вартість квартири. Тобто у нас оренда ще буде підніматися", - зазначив Кудояр.

Також він визнав, що зараз вигідніше орендувати квартиру, ніж вкладати кошти в купівлю власного житла.

"Я скажу, що оренда зараз вигідніше, ніж покупка. Молоді, яка купує нерухомість, тим більш вигідно орендувати. Сьогодні живе в Голосіївському районі Києва. - Ред), завтра отримала роботу в Шевченківському і переїхала туди", - констатував він.

Дивіться: Іван Кудояр про оренду квартир

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про падіння цін на нерухомість в Україні.