Загиблі при ліквідації найманців ПВК "Вагнера" в Сирії терористи "Л/ДНР" були відправлені туди за наказом. Про це розповів колишній депутат Верховної Ради і ідеолог "Новоросії" Олег Царьов.

"Я знаю, як хлопці потрапили в Сирію. Я знаю, з яким невеселим настроєм мої знайомі з Донбасу, після укладення Мінських угод, летіли в Сирію. Повірте мені, вони летіли туди не за "довгим рублем". Вони, можливо, не розбираються у великій політиці, але вони Батьківщину поїхали захищати туди, де їм сказали, для країни потрібніші", - написав Царьов на персональному сайті.

Колишній голова парламенту Новоросії" також пояснив, чому нібито не варто називати бойовиків найманцями.

"Солдат не повинен обговорювати накази. Надійшов наказ – у Сирію, вони поїхали в Сирію. Саме тому вони – солдати, а не найманці. Саме тому, що поїхали за наказом, а не за гроші", - додав він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак, «політик» не уточнив, хто саме віддав такий наказ. У соціальних мережах бурхливо відреагували на одкровення Царьова. Користувачі мережі зійшлися в тому, що колишній ватажок терористів випадково здав кураторів.

"За чиїм наказом? Є тільки два варіанти: 1) "ДНР" воює в Сирії; 2) "солдати ДНР" виконують накази Генштабу РФ. "Громадянська війна на Донбасі", говорите?" - написали користувачі в спільноті "Інформаційні війська України".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що на Донеччині виявили новий вид бойовиків.