У Міністерстві внутрішніх справ спростували зняття охорони підрозділами Національної гвардії з приміщення Шевченківського районного суду в Києві,

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"Протягом дня була проведена заміна гвардійців на цьому об'єкті, відповідно до плану організації чергування", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що глава МВС має можливість оцінювати рішення органів держвлади, "які демотивують працівників і підривають авторитет правоохоронних органів".

"Тому він, відповідно до обов'язків, буде і надалі захищати законні інтереси особового складу всіх підрозділів системи МВС", - додали у департаменті.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того у відомстві рішуче спростували тиск на суд, про який раніше заговорили у Вищій раді правосуддя.

"Вища рада правосуддя абсолютно безпідставно заявив про тиск на судову гілку влади, замість того, щоб не допускати неправомірних процесуальних рішень, які фактично схвалили збройний напад на поліцейського", - йдеться в повідомленні.

Суд відпустив з під арешту чоловіка, який стріляв у поліцейського.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Київський райсуд залишився без захисту.