Новий формат АТО: головні положення закону

Президент України Петро Порошенко розпорядився підготувати і представити стратегічний задум застосування армії та інших воєнізованих формувань в зоні проведення антитерористичної операції. Глава держави планує незабаром визначитися з кандидатурою офіцера, який очолить Об'єднані сили, яким будуть підпорядковуватися Нацгвардії, Держприкордонслужби, СБУ.

Дивіться: зміна формату АТО

Лоукости в Україні

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що спільний авіапростір між Україною та ЄС може запрацювати вже наступного року. Щоб угода набрала чинності, український парламент має ухвалити низку інфраструктурних законів. Перші з яких уже внесли до транспортної стратегії України. І їх обговорення має розпочатися вже наступного тижня.

Замаскований "спиртзавод": копи викрили підземну мафію на фермі

Нещодавно на території с. Малі Єрчики Київській області ліквідували підпільний завод з виробництва спирту, який був замаскований під овечу ферму.

"Виробничі потужності перебували під землею на глибині до п'яти поверхів. Про масштаби говорить потужність заводу - від 7 до 15 тонн спирту на добу. Це від 14 до 30 тис. умовних пляшок горілки", - сказано в повідомленні.

Зовнішній державний борг країни

Державний борг України за 2017 рік перевищив 2 трлн гривень. За даними Мінфіну, в доларовому еквіваленті сума державного і гарантованого державою боргу України склала 76,31 млрд доларів, що на 7,5%, або на 5,33 млрд доларів більше, ніж в 2016 році. При цьому, сума держборгу склала 1,834 трлн гривень, з яких внутрішній держборг становить 753,4 млрд гривень, а зовнішній - 1,080 трлн гривень.

Дивіться: зовнішній державний борг України

Загадкові смерті іноземців: вся Європа кинулася на пошуки вбивць

У столиці Уганди Кампалі, в готелі, помер громадянин Фінляндії. Цей інцидент став першим у низці з п'яти схожих обставин смертей іноземців, що відбулися за два тижні лютого. Сорокарічний мешканець Фінляндії, який був пов'язаний з державною оборонобудівною компанією Patria, був знайдений мертвим 5 лютого в готельному номері, повідомляло раніше міністерство закордонних справ Фінляндії. У понеділок в сусідньому готелі за схожих обставин помер 40-річний громадянин Швеції, підтвердили в МЗС цієї країни.