Користувачі соціальної мережі Facebook незабаром зможуть публікувати 3D-об'єкти у своїй стрічці новин. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті розробників Facebook, передає УНН.

Так, повідомляється, що соцмережа тепер підтримує формат glTF 2.0, що дозволить робити 3D-публікації в стрічці новин. Крім того, на сайті розробників можна протестувати цю функцію - буквально покрутити або перемістити зображення, утримуючи його однією з кнопок миші або пальцями.

Крім того, 3D-пости підтримують відображення текстур, налаштування освітлення та рендер об'єкта.

Свої "пробники" тривимірних зображень вже представили компанії LEGO, Sony, Wayfair, розробники ігрових додатків Clash Royale і студія Universal в рамках промокампанії до чергового фільму франшизи Jurassic World.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що вчені розповіли про вплив соцмереж на дітей. Німецькі психологи прийшли до висновку, що захоплення соціальними мережами здатне вплинути на успіхи підлітків у навчанні, але дуже незначно.