На український закон про освіту, який отримав серйозний резонанс і викликав істерику в угорського уряду, відреагували в Держдепартаменті США. Так, на думку дипломатів, Україні слід співпрацювати з сусідніми країнами при реалізації закону, зокрема що стосується освіти представників нацменшин.

Про це під час виступу у Дипломатичній академії заявив Джон Салліван - заступник держсекретаря США. "Я знаю, що закон про освіту викликав певну стурбованість серед сусідів України, зокрема вимоги щодо мови. Ми підтримуємо реформу в галузі освіти в Україні, і зокрема, ми підтримуємо реформу належної мовної підготовки. Мова є дуже чутливим питанням у всьому світі" , - сказав він.



При цьому дипломат зазначив, що вирішити проблему можна наступним чином: "Наша порада полягає в тому, щоб Україна співпрацювала зі своїми сусідами у втіленні цієї освітньої реформи, і тільки втілювати тим способом, який не обмежуватиме права громадян в Україні, які на додаток до української говорять іншою мовою".


Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що українців попередили про плани Угорщини на чужі території.