В загальному переліку професій загальнодержавного значення за ініціативи Кабміну додалося ще шість нових пунктів. Готувати спеціалістів будуть виключно за бюджетні ресурси.

"До переліку додали такі професії: зварювальник; машиніст дорожньо-будівельних машин; монтажник систем утеплення будівель; слюсар механозбірних робіт; слюсар-інструментальник; професійно-технічна освіта; слюсар-ремонтник ", - підкреслили у Міністерства освіти і науки.

На навчання кадрів виділили 120 мільйонів гривень, на нововведені – 16 мільйонів гривень з цієї суми. До програми долучилися місцеві органи управління освітою, роботодавці, Мінсоцполітики, центри зайнятості, ДК "Укроборонпром" та інші.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Спочатку список складався всього із 19 професій, зокрема, токар, фрезерувальник, монтер колій, слюсар з ремонту дорожньо- будівельних машин і тракторів, верстатник широкого профілю та інші.

Дивіться: Хто в Україні заробляє найбільше? Офіційна статистика

Як повідомляв портал "Знай.ua", оприлюднено список професій, які негативно впливають на психіку.