Колишній президент-втікач Віктор Янукович не збирався тікати з України в 2014 році, оскільки "мав гарантії від президентів Сполучених Штатів Барака Обами та Росії".

Про це в ефірі телеканалу Newsone заявив позафракційний народний депутат Михайло Добкін.

Політик розповів про зустріч з тодішнім главою держави в лютому 2014 року в Харкові. Також Добкін додав, що Янукович навіть не думав нікуди тікати і залишати Україну таким способом, як вийшло насправді.

"Він нікуди не тікав, у нього і в думках не було нікуди тікати. Поки він приземлявся, надійшов дзвінок, що замінували аеропорт, і годину ми з ним простояли на злітній смузі. Він на вертольотах прилетів, очікували дозволу виїхати автобусом. Розмовляли, він багато говорив по телефону. Він дослівно мені розповів про те, що буде завтра, післязавтра. Я ж знаю Януковича не перший рік - він говорив дуже впевнено, спокійно", - запевнив Добкін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Він каже: "Все, я змушений був піти на поступки. Але я їх все одно перехитрив, бо післязавтра Майдану не буде". Я кажу: "Звідки у вас така впевненість, що Майдану не буде, хто дасть таку команду розійтися? Яценюк, Тягнибок чи Кличко?". Він каже: "Яке взагалі вони мають до цього відношення? У мене гарантії від двох президентів - від президента Російської Федерації і від президента США. Через три дні Майдану не буде. Я побуду день в Харкові, потім поїду в Донецьк або в Крим, потім в Донецьк. Через три дні повернуся і ми почнемо відновлювати країну. Вибори в 15-му році", - додав Добкін.

Як повідомляв портал "Знай.ua", захисту Януковича Оболонський суд відмовив у повторному допиті президента України Петра Порошенка в якості свідка.