Український уряд скасував дію мораторію на проведення планових заходів державного нагляду і контролю над бізнесом для ряду державних структур.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів № 1104 від 18 грудня 2017 року, але він набув чинності з дня публікації, 22 лютого.

У документі сказано, що в перелік включені органи, на сфери діяльності яких не поширювалася дія мораторію на проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у 2017 році.

Так, згідно з постановою, з-під дії мораторію виводяться:

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Національний банк

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг її територіальні органи

НКЦПФР

Антимонопольний комітет

Державіаслужба

Держархбудінспекція

Держатомрегулювання

Держаудитслужба

Держекоінспекція

Держекспортконтроль

Держлікслужба

Держспецзв'язок

Мінприроди

Держгеонадра

Держгеокадастр

Держпраці

Держпродпотребслужба

ДСНС

ДФС

Свої дії державні чиновники пояснили необхідністю "забезпечення розвитку підприємництва, а також забезпечення контролю за найбільш вразливими і ризикованими сферами суспільних відносин і виконання міжнародно-правових зобов'язань України", йдеться на сайті уряду. Постанова діє до 31 грудня 2018-го.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що економних українців каратимуть штрафами. З українців, які використовують альтернативні джерела енергії, такі як сонячні батареї, будуть стягувати штрафи.