Іноді люди керуються надто дивною логікою, приймаючи рішення – приміром, про своє авто чоловіки турбуються часто більше, ніж про жінку. Але якщо з настанням холодів своїй "крихітці" поспішають придбати зимову резину, то чому ж так не дбають про захист своєї другої половинки під час інтимної близькості?

Та сама ситуація і з жінками – погоджуються на секс без презерватива, а потім можуть нажити собі купу проблем. Вдаватися в подробиці, то справа лікарів. А ми поки розвіємо основні міфи щодо безпечної близькості:

Презерватив – це непристойно і дорого

Так, в наших реаліях намагаються заощадити на всьому, особливо студенти – бояться іноді навіть запитати в аптеці, вважаючи це чимось негідним. Насправді ж, презервативи можна отримати безкоштовно. Такі вироби часто розповсюджують під час вуличних акцій та флешмобів до Дня боротьби зі СНІДом, Міжнародного дня презерватива або Дня всіх закоханих.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сором перед дітьми

Пари, які довгий час перебувають у шлюбі, намагаються сховати подалі від малечі засоби контрацепції. Але задумайтесь – рано чи пізно все одно знайдуть, та й вам доведеться так чи інакше розповісти, що таке "доросле життя" та що "дітей знаходять не в капусті".

"Я і так все вмію"

Тут спрацьовує власне его, переважно чоловіче. Але останні дослідження фахівців CHOICE підтверджують: до 41% респондентів неправильно використовують презервативи. В результаті – пошкоджують їх, а потім можуть отримати інфекційне захворювання. Категорично не радять використовувати їх повторно (не смійтесь, і таке бувало, якщо навіть вчені в курсі). Якщо вже геть біда із вашими знаннями, існують численні курси і туди ходити не соромно – таких, як ви, мільйони.

Презерватив зменшує чутливість

Відмова від контрацепції не здатна посилити ваші відчуття, якщо немає потягу до партнера. Тому краще себе не обманювати. Тим паче зараз безліч новинок, які стануть в нагоді – ребристі, з крапочками, словом фармацевт вам у поміч, той порадить хоч десять видів.

Не важливо, де зберігати

Не правда, грає роль навіть температура для зберігання, вона повина бути нейтральною. Кладіть у таке місце, де точно не пошкодяться (не до задньої кишені джинсів, коли поспішаєте на побачення).

Дивіться: чим небезпечний секс без презерватива?

Як повідомляв портал "Знай.ua", розцінки на послуги лікарів після запровадження медичної реформи суттєво зростуть.