Українське телемовлення поповниться трьома новими іноземними телеканалами - "Sophia TV", "Silence TV", "Epic Drama".

Про це заявили в середу, 1 березня, під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

"Протягом останніх 3-х років ми обмежили ретрансляцію 80-ти іноземних телеканалів, які мають ліцензії Роскомнадзора. І створилися умови на ринку, коли не тільки почали створюватися українські телеканали, але й активно почали заходити на наш ринок іноземні телеканали. І сьогодні іноземні мовники звертаються до національної ради з проханням надати їм право бути представленими в кабельних мережах України. На сьогоднішній день ми отримали заяви 5-ти телеканалів", - повідомив член Національної ради Сергій Костинський.

Він уточнив, що це німецька програма "Sophia TV", яка транслюється 24 години на добу на англійській і німецькій мовах, формат мовлення - релігійний; нідерландська програма "Silence TV", транслюється 24 години на добу, мова - англійська, тематика мовлення - телебачення без агресії і поганих новин; британська програма "Epic Drama", транслюється обсягом 24 години на добу, мови - англійська та російська, тематика - фільмопоказ; італійська програма "Mediaset Italia", який транслюється 24 години на добу, мова програми - італійський, формат - розважально-інформаційний; італійська програма "TGCOM24", транслюється 24 години на добу, мова програми - італійський, формат мовлення - інформаційний.

За словами Костинського, ніяких порушень моніторинги Нацради не виявили, канали повністю відповідають українському законодавству і вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У свою чергу заступник голови Нацради Уляна Фещук зазначила, що кілька місяців тому всі італійські телеканали, особливо інформаційні, поширювали інтерв'ю з Путіним, і позиціювання його було дуже позитивне і суперечило інтересам України, оскільки заперечувалася її незалежність тощо.

Після обговорення члени Національної ради погодилися вилучити з проекту рішення італійські телеканали "Mediaset Italia" і "TGCOM24" для додаткового моніторингу контенту та внести в перелік іноземних програм три телеканали - німецький "Sophia TV", нідерландський "Silence TV", британський "Epic Drama ".

Рані інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що кодування відкритої трансляції телеканалів з супутника повинна відбутися в цьому році.