Президент Росії Володимир Путін так люто висловлювався з приводу випробувань стратегічної ядерної зброї через величезне бажання консолідувати електорат напередодні виборів і підвищити міжнародний авторитет Кремля.

Таку думку висловив Сергій Джердж, голова громадської ліги "Україна-НАТО" в ефірі Oboz.tv.

"Сумно, що таке послання прозвучало від президента РФ. З одного боку, воно розраховане на внутрішнього споживача, що росіяни живуть бідно, але зате можуть знищити весь світ і від цього відчувати себе щасливими. Там щось таке є в ментальності і, очевидно, це працює", - сказав він.

Експерт упевнений в тому, що в цивілізованих країнах такі пріоритети є неприйнятними.

"Я, наприклад, не можу уявити громадян Данії або Голландії, які жили в злиднях, але були б щасливі від того, що можуть знищити весь світ. Напевно, вони намагалися б щось змінити у своєму житті", - зазначає Джердж.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

До того ж, експерт припустив, що бажання Кремля таким чином вплинути на Захід може погано для нього закінчитися.

"З іншого боку, це також сигнал зовнішнього світу. Росія хоче будь-якою ціною поставити себе на один рівень переговорів з сильними світу цього, але цього немає. Думаю, що всі маски зірвані і для європейських країн, і США зрозуміло, що таке Росія сьогодні. І ці країни можуть піти шляхом такої ж гібридної асиметричної відповіді", - додав Джердж.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у США ознайомилися з заявою президента Росії Володимира Путіна про нібито наявність у Росії зброї, здатної гарантовано долати систему протиракетної оборони.

В ході прес-конференції прес-секретар Пентагону Дейна Уайт, зазначила, що Пентагон готовий до викликів.

Також портал повідомляв про те, що "Росіяни - заможні люди", - цю вигадану Кремлем теза вирішив черговий раз озвучити на своїй прес-конференції президент РФ Володимир Путін. І поки населення біднішає, а російські глибинки нагадують відсталі від цивілізації місця без води і газопроводу, дорогу чистять тільки до прибуття "господаря", влада вважає інакше.