На Чернігівщині стартували перші випробовування безпілотника українського виробництва "Лелека-100". Тестували розробку на аеродромі Державного науково-випробувального центру ЗСУ.

Про це йдеться на офіційному ресурсі Міністерства оборони України.

За словами полковника Володимира Дмитрієва, дрон створений спеціально для потреб української армії. Головними його перевагами автори розробки називають адаптованість до екстремальних умов та компактність. Крім того, він абсолютно не створює жодних звуків, а також може пересуватися на великі відстані, що дозволить проводити операції непомітно для радарів.

Читайте також: Українці створили унікальний військовий дрон

Втім, поки що це тільки пробний варіант "Лелеки-100", який згодом будуть доповнювати новими характеристиками та удосконалювати, але вже зараз у Міноборони вважають це суттєвим проривом для розвідки.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Львові інженери представили новітній безпілотник "Вежа", котрий створений для виконання військових завдань. Автори ідеї стверджують, що дрон здатний піднятися у висоту до 100 метрів та утримуватися на ній значно довше, ніж попередні розробки. Окрім цього, він може перевозити невеликий вантаж, вага якою складаю не більше 5 кілограмів.