Сирійське угруповання "Джейш аль-Іслам" ( "Армія Ісламу") заявила, що російський літак Ан-26 був збитий з кулеметів.

Про це пише ліванське видання Ad-Diyar з посиланням на заяву угрупування. За словами бойовиків, літак вони збили в 100 метрах від землі, коли заходив на посадку. За словами ісламістів, таким чином вони помстилися росіянам за дії в Східній Гуті.

"Ми відповіли стріляниною по літаку з 30 російськими офіцерами, які працюють, щоб вбивати сирійців в Сирії", - йдеться в заяві угруповання.

У російському Міноборони кажуть про інші причини падіння літака. Версію про те, що їх літак збили ісламісти в Росії відкидають.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, російський транспортний літак Ан-26 розбився під час заходу на посадку на аеродромі Хмеймім. Він не долетів до злітно-посадкової смуги і зіткнувся з землею. Згідно з більш ранньої інформації, на борту перебували 32 людини - 6 членів екіпажу і 26 пасажирів.

Відомо, що всі загиблі військові.

Крах в Сирії російського літака

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Міноборони Росія відправило на авіабазу Хмеймім (Сирія) кілька винищувачів Су-57з метою випробувати бойові машини в умовах, наближених до військових. При цьому відзначили ще одну мету російських силовиків. На думку журналістів, ті намагаються наочно продемонструвати можливості ОПК і показати з вигідної сторони дії військ РФ в Сирії. Так, за даними видання, в Сирії Су-57 буде апробувати системи РЕБ і радіолокації, але про повноцінне бойове застосування мова поки не йде.Направити винищувачі, за даними джерела, було прийнято після демонстрації Су-57 на авіасалоні в Жуковському.

Відзначається, що це було завершення першого етапу державних випробувань бойових машин. Другий етап планують закінчити в наступному 2019 році. Таким чином, напрошується висновок, що льотчики знову наражаються на смертельну небезпеку.

Крім того, про підтримку режиму сирійського президента Башара Асада недавно заявив верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї. За його словами, Тегеран поділяє позицію, навіть не всупереч міжнародному протесту з приводу останніх подій в передмісті Дамаска, Східної Гуті.