Суд Брюсселя засудив чоловіка за сексистську репліку, сказану на адресу поліцейської в громадському місці. Його оштрафували на 3 000 євро. Про це повідомляє The New York Times.

Бельгієць порушив правила дорожнього руху, а після зауваження почав ображати офицерку.

«Закрий рота, я не розмовляю з жінками, адже офіцер поліції – робота не для жінок», - заявив чоловік працівниці поліції під час арешту.

Поліцейська заарештувала сексиста і подала звинувачення за дискримінацію. Чоловік не прибув до суду на розгляд цієї справи. Але це не завадило суду оштрафувати кривдника на 3 000 євро. Якщо він не сплатить штраф, то сяде на місяць у в'язницю.

Варто зазначити, що закон про неприпустимість сексизму в Бельгії прийняли в 2014 році, але до 2018 року нікого не визнавали винним в його порушенні. Згідно з цим законом, сексизмом визнають слова або дії, що демонструють неповагу, яка ґрунтується на статевій приналежності людини. Порушення закону може призвести до тюремного ув'язнення на строк до одного року і штрафу в розмірі до 10 тисяч євро.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Для довідки відзначимо, що сексизм – це упереджене ставлення до людей чи дискримінація людей за ознакою статі чи гендеру; упередження, негативне ставлення або антипатія по відношенню до людей певної статі; також ідеологія та система соціальних практик, які підтримують патріархат, або пригнічення жінок. І хоча деякі наукові джерела застосовують поняття сексизму і до чоловіків, в цілому в сучасному суспільстві існує консенсус про те, що сексизм зачіпає, в основному, жінок.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав, що нейромережа відмовилася бути толерантною. Дослідники з Массачусетського технологічного університету і Стенфорда вивчили три популярні комерційні ІІ-алгоритми розпізнавання осіб і виявили в них ознаки сексизму та расизму. Виявилося, що при аналізі фотографій білих чоловіків алгоритми невірно визначали стать лише у 0,8% випадків, а у разі темношкірих жінок — у 34,7%.

Дивіться відео про сексизм в Україні