Сьогодні, 6 лютого, помер відомий американський композитор, Девід Аксельрод у віці 83 роки.

Про це повідомили на сторінках видання The Guardian.

Аксельрод відомий тим, що визначив розвиток такого музичного напряму як хіп-хоп та мав неабиякий вплив на розвиток жанру.

Читайте також: Відомий рок-музикант застрелився на очах у дружини

Свого часу семпли композицій Аксельрода використовували в своїх роботах репери Ліл Уейн, Wu-Tang Clan і тріп-хоп-музикант DJ Shadow.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Композитор був одним з перших, хто експериментував зі змішуванням різних музичних жанрів у своїх роботах, наприклад, елементи джазу, року та r'n'b.

За свою кар'єру композитор випустив 13 платівок, перша з яких, під назвою Song of Innocence побачила світ у 1968 році.

DJ Shadow, колишній учасник проекту UNKLE, вшанував пам'ять композитора в Twitter.

"Велика честь була знати тебе, Девіде, ти самовіддану герой для цілого покоління любителів хіп-хопу і музичних мрійників. Сумую, Акс!", - написав артист.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на 68 році життя не стало відомого британського артиста, мультиіструменталыста, учасника гуртів King Crimson, Roxy Music, UK, Uriah Heep, Asia, Wishbone Ash Джона Уеттона.