Українські виробники безпілотних літальних апаратів (БПЛА) і засобів протидії обговорили з керівництвом Об'єднаних Арабських Еміратів питання налагодження співпраці.

Як повідомили в "Спецтехноекспорт", питання спільного виробництва на території ОАЕ, а також поставки сторони обговорили на спеціалізованій виставці UMEX-2018, що проходила в столиці ОАЕ Абу-Дабі.

"З вищим керівництвом ОАЕ обговорені питання налагодження співробітництва з поставки українських систем БПЛА і засобів протидії, а також питання спільного їх виробництва на території ОАЕ. Також в ході виставки вдалося провести ряд переговорів з потенційними замовниками з Королівства Саудівська Аравія, Алжиру, Кувейту, Марокко, Індонезії", - вказується в повідомленні.

Павло Барбул, директор компанії "Спецтехноекспорт", зазначив, що найбільшою перевагою українських систем є те, що ці системи вже поставляються в різні оборонні відомства нашої країни і отримали позитивні відгуки про їх використання.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Українці показали на виставці відразу дві розробки: тактичний безпілотник PD-1AF з вертикальним зльотом від компанії "Укрспецсістемс" і БПЛА-камікадзе "RAM" від компанії "Оборонні електронні технології". "Також були представлені оновлені безпілотними "Спектатор" від ВАТ "Меридіан", "Обсервер-С "від компанії "Def-C", квадрокоптер PC-1 і системи дросельно від компанії "Укрспецсістемс", система протидії ворожим БПЛА "Буковель-міні" від компанії "Проксимус".

Український безпілотник

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що машинне навчання і складна конструкція крила повинна дозволити оборонному відомству США втілити свою давню ідею про безшумних Дронь. Нові апарати повинні будуть поєднати в собі здатність розвивати високу швидкість і збережуть при цьому достатню маневреність, в тому числі і сідає в умовах відсутності посадкової смуги. В якості основної моделі для наслідування військові пропонують кажанів. Нові дрони будуть використовуватися в розвідувальних цілях.

Пентагон створить нові дрони, в конструкції яких будуть застосовані принципи польоту деяких тварин, особливо, кажанів. Міністерство оборони США вже оголосило тендер на розробку цих безпілотних літальних апаратів.