Віце-прем'єр-міністр Болгарії Валерій Симеонов різко критикував російського патріарха Кирила.

Як пишуть місцеві ЗМІ, обурення болгарського політика викликало те, що він намагався нав'язати думку Кремля про російсько-турецьку війну у відеоролику з коментарями Кирила президенту Болгарії Румену Радеву під час візиту на святкування Дня визволення країни. Про це він розповів в ефірі місцевого телебачення.

"Цей Кирило не спустився з небес... він не посланник Господа Бога або Ісуса Христа. Кирило відомий як сигаретний митрополит Росії. З 1996 року він отримав 14 мільярдів доларів за рахунок імпорту безакцизних сигарет", - сказав політик.

Також він дорікнув, що у Кирила є приватний літак, вілла в Швейцарії, годинник за 30 тисяч доларів і "він має нахабство роздавати судження перед президентом Болгарії". Також Симеонов навів приклад: якщо б болгарський патріарх Неофіт приїхав в Москву і читав історичні лекції Володимиру Путіну про історію, наприклад дорікнув би Путіну щодо неправдивої заяви про те, що святі Кирило і Мефодій прийшли з Візантії.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Прем'єр продовжив: "Він не є православним східним священиком. Це агент Михайлов, радянський КГБшний, це доведено. Другорядний радянський поліцай, який прийшов до мене, щоб сказати, що є правдою, а що ні?" - сказав Симеонов про патріарха Кирила.

Раніше в мережі з'явилося відео зустрічі Кирила з болгарським президентом. Там він повчає політика і обурюється, що роль Росії у звільненні Болгарії сильно занижена.

Кирило в Болгарії

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що священнослужитель Української православної церкви московського патріархату з Києво-Печерської лаври намагався вивезти до Москви незадекларовані 65 тисяч доларів. Про це повідомили в прес-службі УКРІНФОРМ в Сумській області. Священик, до слова, їхав в спеціальному вагоні, який орендувала Києво-Печерська лавра - він слідував у складі поїзда "Київ-Москва".

"Під час митного оформлення, священику було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс у декларацію дані про переміщення ручної поклажі і валюти в сумі тільки 70 євро. При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакет. Загальна сума переміщуються коштів склала 65 000 доларів", - сказано в повідомленні митників.