Міжнародна група вчених з Мічиганського університету провела декілька досліджень, після яких змогли з'ясувати, що відбувається в мозку закоханої людини.

Дослідники вивчили зміни різних ділянок мозку під час закоханості і відобразили їх на камеру. Коли люди закохані, їхня поведінка змінюється через біохімічні процеcи організму, але при цьому любов не можна назвати залежністю або захворюванням.



Далі експерти проаналізували активність мозку декількох десятків закоханих пар за допомогою магнітно-резонансної томографії (МРТ). Детальне дослідження показало, що любов провокує особливу систему мозку, яка має залежність від гормону щастя дофаміну. Він виробляється під час того, як ми отримуємо задоволення, при цьому допомагаючи запам'ятати приємні моменти.


Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У закоханих починає функціонувати вентральна частина мозку, коли в період гострої фази виробляється дофамін. Також велику роль відіграє ядро, відповідальне за всі форми залежності. Це говорить про те, що інтимні відчуття є однією з подібних форм. Така зона активно діє при нещасній і щасливій ​​закоханості.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що нейромережа представила користувачам мережі список трендів, який сформували любителі "дорослих" відео своїми пошуковими запитами. До слова, рейтинг складався за допомогою штучного інтелекту і поки що тільки в якості експерименту.

Ми також писали про те, що сексологи розповіли про головні міфи та казки про лібідо, в які навіть через десятки років люди вперто продовжують вірити. Варто почати з того, що лібідо і бажання сексу - це не завжди одне і те ж. Експерти також розповіли, що таке "нормальне" лібідо і що робити, якщо у вас і вашого партнера в цій справі показники дуже різняться.