Командувач силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапарротті вважає, що вже затверджених поставок зброї Києву – досить. Водночас він не виключив нових рекомендацій по озброєннях в майбутньому, передає РИА Новости.

На слуханнях в Сенаті США його запитали, чи достатньо постачання протитанкових ракет Javelin, схвалених адміністрацією Дональда Трампа.

"З моєї точки зору, краща порада військового – ввести ці системи в гру і подивитися на те, що нам потрібно робити далі. Є й інша зброя, яку вони можуть використовувати ефективно. Ми у Європейському командуванні продовжимо консультувати Конгрес щодо того, як їм допомогти найкращим чином", - сказав Скапарротті, маючи на увазі Україну.

Сенатор Сідні Блюметналь запитав Скапарротті, чи перемагають США в Україні.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Це залежить від того, що ви розумієте під перемогою. Ми не добиваємося прогресу, оскільки наша мета – вирішити конфлікт", - відповів генерал.

Як відомо, адміністрація президента США Дональда Трампа в 2017 році схвалила план з надання Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракет Javelin. Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ розраховує отримати зброю від США в 2018 році.

Дивіться: зброя майбутнього – ракета "Джавелін"

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Держдеп США розкрив деталі передачі Javelin Україні. Державний департамент Сполучених Штатів Америки погодив продаж Україні протитанкових ракет "Javelin" та відповідних переносних пускових комплексів загальною вартістю 47 мільйонів доларів. Тепер наступним кроком буде узгодження продажу з Конгресом США. Про це повідомили представники Агентства з питань співробітництва в галузі оборони і безпеки на офіційному сайті.

На початку року посол США в Україні Марі Йованович заявила, що уряд Сполучених Штатів Америки надасть летальну зброю Україні абсолютно безкоштовно. У ЗМІ лунала суперечлива інформація щодо того, про яку саме летальну зброю говорила пані посол.