Упродовж минулої доби, 8 березня, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики тричі порушували режим тиші, начхавши на домовленості Тристоронньої контактної групи про безстрокове припинення вогню. Під час обстрілу однієї з позицій Збройних Сил загинув український воїн.



Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр Штабу АТО.



"Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню. На Луганському напрямку противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисниках Луганського. На Донецькому напрямку наші укріплення неподалік Авдіївки окупанти обстріляли з 82-мм мінометів. Загалом, минулої доби, агресор провів 3 обстріли позицій Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув один український військовослужбовець. Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за Україну", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що у Вінниці учасники АТО скликали позачергову сесію депутатів, протестуючи проти розгромленого наметового містечка під стінами Верховної Ради 3 березня. Зібрати чиновників не вийшло, і тоді воїни позривали з себе президентські нагороди, зробивши гучну заяву.

Ми писали про те, що уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська розповіла, що зачистка під ВР - це не що інше, як порушення прав людини на мирні зібрання, оскільки саме такий характер ніс захід, поки не втрутилися силовики.

В результаті пройшли масові затримання, серед затриманих - воїни АТО і службовці батальйону Національної гвардії "Донбас". Всього з наметового містечка прямо до відділку відправили 111 активістів. Проти одного учасника акції протесту порушили кримінальну справу.