Основна біда українців полягає не в росіянах, і зміни на краще в країні можливі, якщо зміняться самі українці. Таку думку висловив колишній народний депутат, екс-керівник Інституту національної пам'яті, академік НАН України та Ігор Юхновський, передає "Мир".

Академік зазначив, що українцям слід звернути увагу на власну поведінку.

"Зміни будуть, коли українці перестануть красти один в одного. Тобто, основна біда наша не стільки в росіянах, як в нас самих", - заявив Юхновський.

Він додав, що для руху вперед потрібні відповідні умови, а саме "повинен жорстко виконуватися закон вартості". Це означає, що будь-який вид праці зобов'язаний гідно винагороджуватися.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Я не знаю жодної держави в світі, де таке порушення закону вартості, як у нас ... За одну роботу дають сотні тисяч, інша робота, висококваліфікована - оплачується мізерно. Це неприпустимо", - підкреслив академік.

У той же час, Юхновський впевнений, що зміни можливі і серед росіян.

"Люди насправді легко розуміють правду. І в Росії теж. Тобто, я глибоко переконаний, що всюди все зміниться. Мені кажуть, що росіяни такі були все своє життя, що їх вже не зміниш, що вони завжди будуть агресивні. Але я іноді думаю, що це не так ".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", на 88 році життя в суботу, 10 лютого помер вчений-філософ, директор Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, Мирослав Попович.

Нагадаємо, НБУ прогнозує збільшення і без того шалених темпів трудової міграції в найближчі 2-3 роки.

"У короткостроковій перспективі ми прогнозуємо, що еміграція продовжить рости, але в середньостроковій перспективі очікується певна конвергенція рівнів заробітної плати і продуктивності, що допоможе трохи заспокоїти ситуацію", - підкреслив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук.

Скорочення кількості бажаючих виїхати за кордон ймовірно хіба що в середньостроковій перспективі, але це тільки в тому випадку, якщо рівень життя в країні хоча б на якусь частку покращиться. Поки що прогнози невтішні з однієї причини - зарплати України та Польщі до сих пір нереально далекі один від одного.

Відзначимо, президент Росії Володимир Путін так люто висловлювався з приводу випробувань стратегічного ядерного зброю через величезного бажання консолідувати електорат напередодні виборів і підвищити міжнародний авторитет Кремля. Таку думку висловив Сергій Джердж голова громадської ліги "Україна-НАТО".

"Сумно, що таке послання прозвучало від президента РФ. З одного боку, воно розраховане на внутрішнього споживача, що росіяни живуть бідно, але зате можуть знищити весь світ і від цього відчувати себе щасливими. Там щось таке є в ментальності і, очевидно , це працює ", - сказав він.