У парку Шевченка в Києві триває акція, приурочена до річниці з дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка. З'явилися перші фотографії з місця акції, передає "ДС".

Протестувальники, які прорвалися в парк, щоб перешкодити президенту Петру Порошенку покласти квіти до пам'ятника Шевченка, оточили пам'ятник, в руках тримають плакати з написами: "Порошенко не мій президент", і такі, на яких написані їхні вимоги, головне з яких - закон про імпічмент президенту.

Периметр парку оточений бійцями Нацгвардії, всі паркові доріжки і входи перекриті парканом.

У центр Києва стягнули загони Нацгвардії і поліції, рух перекрили, на деяких вулицях посилили охорону через мітингу на підтримку лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua"сьогодні, 9 березня, в центр Києва стягнули загони нацгвардийцев і поліції, рух перекрили, на деяких вулицях посилили охорону через мітингу на підтримку лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.
Біля пам'ятника Шевченку учасники акції, серед яких – представники ветеранських організацій в камуфляжі і націоналісти з прапорами України – розгорнули плакати зі своїми вимогами.

Усі бажаючі виступають зі ступенів постаменту, де встановлено звукопідсилюючу апаратуру і мікрофон.

Стало відомо, що мітингувальники очікують візит Петра Порошенка, який нібито повинен прийти до пам'ятника Шевченку для покладання квітів та вшанування пам'яті Кобзаря з нагоди 204 річниці з дня народження поета.

Деякі ЗМІ пишуть, що близько 40 осіб зайшли в парк в обхід металошукачів і рамок. Зараз пропускають тільки силовиків і журналістів, які були акредитовані на заходи. У той же час ті, хто пройшов в обхід рамок, влаштували акцію під пам'ятником Шевченка.

Зараз на центральних вулицях понад півтисячі правоохоронців. Поліцейські перевіряють документи і проводять обшук на предмет наявності зброї або інших предметів, заборонених у мітингувальників. На місці також працюють фахівці-вибухотехніки і кінологи.