Хвороботворні мікроби, на жаль, підстерігають нас скрізь, провокуючи серйозні недуги. Якщо ми дотримуємось особистих гігієни та всюди носимо з собою антибактеріальні серветки та спреї, щоб протерти руки, це також не гарантія того, що шкідливі мікроорганізми не потраплять до нашого організму. Адже вони живуть також у багатьох продуктах. Спеціалісти склали список найбільш небезпечних продуктів харчування, від вживання яких нас чекає чимало неприємних сюрпризів.

Серед продуктів, які можуть спровокувати інтоксикацію та алергію є, свіжі овочі, крупи, яйця, а також м'ясо та морепродукти.

Небезпечними для людини можуть бути фрукти, овочі, зелень через те, що в них велика кількість вологи, яка є сприятливим середовищем для зростання бактерій. Заправки для салатів збагачують живильне середовище для мікроорганізмів і, якщо салат постоїть деякий час, вживання його загрожує кишковою інфекцією.

Другі в списку небезпечних продуктів риба і морські продукти, у багатьох з яких накопичується гістамін, що провокує появу алергічної реакції.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Третю позицію займає м'ясо без необхідної обробки. У сирому м'ясі зберігаються не тільки численні бактерії, але і гельмінти різних видів.

Четверті в списку яйця в зв'язку з небезпекою зараження сальмонельозом. Як і м'ясо, яйця перед вживанням потребують термічній обробці до повної готовності.

Останній небезпечний продукт в списку - рис. Якщо зберігати його при кімнатній температурі після приготування, на ньому швидко починає рости Bacillus cereus, що є причиною багатьох кишкових захворювань.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, як приготувати в домашній умовах напій, який буде не лише зміцнить імунітет, а й може впливати на сексуальне бажання не гірше за "віагру".

Як правильно мити овочі, щоб знищити бактерії

Як повідомляв портал "Знай.ua", спеціалісти розповіли всю правду про популярну нині корейську косметику. Яку небезпеку для людини приховують популярні б'юті-новинки та у чому фішка цих косметичних засобів, які останніми роками просто заполонили ринок у всьому світі.