Чорна смуга для російських авіаперевезень почалася ще в грудні 2017 року. Росію накрила хвиля інцидентів з літаками.

Епізод стався з чкаловским літаком – той зіткнувся з вертольотом у військовому аеропорту. Військово-транспортний ІЛ-76 під час підготовки до польоту рухався по злітній смузі, минаючи "припарковані" там вертольоти. Капітан судна повідомив диспетчерів про готовність до старту, але отримав категоричну заборону на зліт і команду покинути смугу.


Виконуючи команду диспетчерської, ІЛ зачепив невдало розміщений біля смуги вертоліт Мі-8. Після інциденту літак і вертоліт вже вимагали серйозного ремонту. Причиною пригоди стала, звичайно, безвідповідальність льотчиків – вертоліт був припаркований дуже близько до злітної смуги, а ІЛ прийняв раптове рішення "проскочити" і прогадав.

У Російській Федерації також помітно зросла кількість аварій пасажирських літаків:

15 лютого – катастрофа з Ан-24, який летів з Благовещенська в Якутськ, відмовив один з двигунів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

19 лютого на Сахаліні пасажирський літак прямо на льотному полі зачепився за стовп і відірвав собі частину крила.

24 лютого літак, що летів з Москви до Астрахані, здійснив екстрену посадку в аеропорту Волгограда через смерть пасажирки.

4 березня у літака авіакомпанії "Нордавіа" лопнуло колесо при посадці в аеропорту "Домодєдово".

8 березня, невідомий заявив про бомбу на борту літака в Пулково, з-за чого рейс довелося затримати.

Крім того, в Росії помітно почастішали випадки катастроф нещасливого Мі-8:

12 лютого в внаслідок загоряння на борту Мі-8 загинули дві людини.

7 березня в Чечене також розбився МІ-8, загиблих – до 8 осіб.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дев'ять російських бомбардувальників нещодавно були задіяні в операції з приводу відпрацювання нанесення ударів по Норвегії навесні минулого року.

"Менше року тому, 24 березня, російські бомбардувальники проводили тактичні польоти у напрямку до споруд ВРС у Варде. Вони відпрацьовували наступальні дії, після чого повернулися на бази на Кольському півострові", - повідомив керівник військової розвідувальної служби (КРС) Норвегії Мортен Хага Лунде, відзначає The Independent Barents Observer.