Новим міністром закордонних справ Німеччини цілком може стати Гайко Маас. Це повідомляли німецькі ЗМІ, такі як Focus і Der Spiegel. Проте ця інформація ще офіційно не підтверджена соціал-демократичною партією, членом якої є сам Маас, пише Deutsche Welle.

Сьогодні. 9 березня партія оголосить список кандидатів на міністерські посади . Раніше Гайко Маас займав посаду міністра юстиції. На цьому посту він прославився тим, що став одним з ініціаторів закону про заборону поширення в соцмережах мови ненависті, пропаганди насильства і недостовірних новин. Влітку 2017 року, закон запропонований політиком, був ухвалений Бундестагом.

Теперішній голова МЗС Зігмар Габріель повідомив журналістів з Німеччини, що Маас, у разі виходу на цей пост, зуміє "блискуче" навести лад із управлінням зовнішньополітичного відомства Німеччини. Сам Габріель не стане частиною новоспеченого уряду, надалі він буде працювати в парламенті.

Дещо раніше стало відомо, що лідер Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц не виявив бажання очолювати Міністерство закордонних справ Німеччини в новому уряді Ангели Меркель. Він аргументував відмову, яку ніхто від нього не чекав. Шульц впевнений, що внутрішньопартійні дискусії навколо його кандидатури стануть загрозою успішного прийняття коаліційної угоди на партійному з'їзді СДПН 4 березня.

Як писав раніше портал "Знай.ua" МЗС України розлютили дії Угорщини. Причиною недорозумінь стала неможливість України задовольнити побажання представників нацменшин щодо мовного питання.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також повідомлялось, що Трамп і Меркель відреагували на ядерну загрозу від Путіна. Вони обговорили наміри президента РФ і подальші дії у випадку небезпеки.