Уряд Японії збирається подавати позов в суд Світової організації торгівлі (СОТ) на Сполучені штати Америки (США ) через рішення ввести 25-відсоткове мито на імпорт сталі і 10-відсоткове – на імпорт алюмінію. Відповідну позицію оголосив в п'ятницю міністр економіки, торгівлі і промисловості країни Хіросіге Секо, передає УНН з посиланням на ТАРС.

“Все це заслуговує крайнього жалю. Ми розглянемо можливі дії у відповідь на кроки в рамках Світової організації торгівлі”, — зауважив Секо. Японія кожен рік експортує близько 2 млн т. сталі в Штати, що відповідає близько 5 відсоткам від загального японського експорту сталі.

Крім того, Федерація залізо-сталеливарних компаній Японії, яка раніше відправляла листа президенту США Дональду Трампу, жаліє про рішення американської влади ввести мита на імпорт сталі та алюмінію. Про це говориться в опублікованій в п’ятницю заяві японської федерації.

“Рішення ввести мита на імпорт сталі та алюмінію викликає у нас глибоке співчуття. Ми побоюємося, що це рішення може завдати удару не тільки по японському, але і загальносвітовому експорту, а також викликати хвилю захисних контрзаходів з боку держав”, — йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, 8 березня 45-й президент США Дональд Трамп вирішив підписати розпорядження про введення 25-відсоткового мита на ввезення сталі і 10-відсоткової — на ввезення алюмінію. При цьому американський голова не виключив, що деякий ряд країн буде звільнений від виплат митних зборів — це такі країни як Канада, Мексика і Австралія. Так, мита, які вступляють у силу через 15 днів, з самого початку не будуть використовуватись по відношенню до Канади і Мексики у зв’язку з тим, що Вашингтон має намір оцінити прогрес у дипломатичних переговорах щодо перегляду Угоди про Північно-американську зону вільної торгівлі (NAFTA).

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

“Президент визнає, що Канада і Мексика представляють особливий випадок”, — доповіли в Білому домі.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп оголосив, що США вводять мита на імпорт сталі та алюмінію. Євросоюз, Канада та Китай вже повідомили про підготовчі заходи у відповідь.

Європейський Союз дав обіцянку збільшити тарифи для продуктів, які надходять з Штатів, в тому числі арахісове масло, апельсиновий сік та бурбон, а Канада, згідно з повідомленням глава канадського Міністерства закордонних справ Христя Фріланд, впровадить заходи у разі, якщо Вашингтон введе ввізні мита на сталь і алюміній.

Як писав раніше портал "Знай.ua" Трамп зумів розгнівати введеними митами Європу. У відповідь президенту США Єврокомісія запропонувала ввести мита на низку американських товарів.