Компанія Nomad Capitalist традиційно складає рейтинг найбажаніших паспортів. Відомо, що Україна посіла 91 місце в цьому рейтингу. Дослідники повідомили, що в цілому оцінювалося 199 держав.

Український документ зайняв своє почесне 91 місце разом з албанським паспортом. Загалом, "цінність" громадянства України підвищилася на 21 пункт порівняно з минулим роком. Такий результат показали тільки 2 країни, разом з нашої, ще три покращили свій результат на 18 пунктів.

Так, згідно з рейтингом, без віз або за спрощеним порядком їх видачі власники українського паспорта можуть потрапити до 114 країн.

Лідерами рейтингу стали Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія і Швеція. Найгірше оцінили позиції Лівії, Ємену, Еритреї, Іраку і Афганістану.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Росія опинилася на 87-му місці, Білорусь – на 127-му, Молдова – на 90-му, Грузія – 96-м. Паспорт США – на 35-му місці.

Варто відзначити, що Nomad Passport Index оцінює громадянство на основі 5 факторів. Половину від загальної оцінки займає можливість здійснювати власником паспорта безвізові поїздки. 20% від балу – оцінюється система оподаткування, ще по 10% виставляють за загальне сприйняття держави і громадян світу, можливість мати подвійне громадянство і рівень свободи.

На початку січня компанія Henley & Partners опублікувала свій щорічний індекс паспортів, який ранжує країни по можливості відвідувати різні країни світу без візи. Згідно з дослідженням, український паспорт зайняв 44 місце серед 200 країн світу і перше серед країн СНД.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у середу, 7 березня, посол Угорщини на території України Ерно Кешкень раптово заявив, що виявляється представники угорської меншини в Україні мають повне право на отримання угорських паспортів, незважаючи на те, що українське законодавство не визнає подвійне громадянство. Все, що потрібно для отримання громадянства - звернутися до угорської влади за його отриманням.