В Україні існує запит на всякого роду "коміків" в політиці.

Про це в ефірі ObozTV заявила експерт-міжнародник Ірина Верещук. Але, за її словами, наша країна не в тому положенні, щоб так легковажно ставиться до керівництва своєї країни. Також вона порівняла італійського блогера і коміка Беппе Грілло руху "5 зірок", який став політиком і Володимиром Зеленським.

"Назвати Володимира Зеленського правим радикалом, звичайно складно, але схожість є. Так, це тренд на несистемність, на неполітиків. В Україні є певні рухи, які, наприклад, підтримували б того ж Зеленського", - зазначила експерт. Ще вона привела в приклад Польщу і маргінальний рух Kukiz'15 на чолі з рок-музикантом Павелом Кукіз.

"Він посів третє місце на президентських виборах і увійшов в парламент, і сьогодні в сеймі грає мало не першу скрипку, коли не вистачає голосів. Він став відвертим українофобом і т.д. І зараз ми бачимо блогера і коміка, який приходить до влади в Італії", - сказала фахівець.

Однак вона зазначила, що Україна - не Польща і не Італія. Ми не може вибирати коміків в президенти.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Нам потрібні системні політики, нам потрібні технократи. Нехай вони будуть нецікаві і непрезентабельний, і не можуть користуватися такими інструментами. Нам потрібна Ангела Меркель, ті сили, які будуть витягати Україну з цього дна", - підсумувала Верещук.

Партія Зеленського

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що продюсер і шоумен Володимир Зеленський своєю творчістю іноді підіграє росіянам. Таку думку висловив екс-дипломат, шоумен, теле - і радіоведучий Дмитро Чекалкін. Говорячи про скандальний заборону серіалу "Свати" (продюсером якого є Зеленський) в Україні, він зазначив, що у фільмі героя - українця показали в негативному світлі порівняно з росіянином.

"Коли почався цей конфлікт, я просто зайшов в Вікіпедію і подивився, що пишуть російські автори про цей серіал: яка його основна ідея, фабула, у чому конфлікт. Ось є цивілізований сват, утворений, що несе світоч "руського міра" Ковальов і бідлуватий, тупуватий, хамуватий українець Будько", - зазначив Чекалкін.

У приклад він також навів інший серіал, в якому українці показані не в найкращому вигляді на тлі росіян. Чекалкін зазначив, що помилкою Зеленського було виносити в публічну площину заяви про утиски в Україні.