Північно-Атлантичний альянс визнає прагнення України бути повноцінним членом організації. Про це йдеться у у повідомленні на офіційному сайті НАТО.

"Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на себе зобов'язання членства та сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні. З 1949 року членство в НАТО зросло з 12 до 29 країн через сім етапів розширення. На сьогодні чотири країни-партнери заявили про свої прагнення до вступу в НАТО: Боснія та Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія та Україна", - йдеться у повідомленні.

Країни-аспіранти - це країни, які задекларували свої прагнення до вступу у НАТО. Країни-аспіранти можуть бути запрошені для участі в розробці плану дій щодо членства (ПДЧ) для підготовки до потенційного членства та демонстрації їх здатності виконувати зобов'язання щодо можливого майбутнього членства. Участь у ПДЧ не гарантує членства, але це є основним механізмом підготовки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як раніше передавав портал "Знай.ua", головнокомандувач силами Північноатлантичного альянсу в Європі Кертіс Скапаротти розповів, що США і НАТО зобов'язані зробити більше, щоб уберегти Балкани від дестабілізації.

Із збільшенням прихованого і неприхованого тиску з боку Російської Федерації зустрілися Балкани. Про це повідомив головний командуючий силами Нато в Європі американський генерал Кертіс Скапаротти під час виступу у комітеті Сенату США з озброєння.

Нагадаємо, командувач силами НАТО в Європі американський генерал Кертіс Скапарротті вважає, що вже затверджених поставок зброї Києву – досить. Водночас він не виключив нових рекомендацій по озброєннях в майбутньому.

На слуханнях в Сенаті США його запитали, чи достатньо постачання протитанкових ракет Javelin, схвалених адміністрацією Дональда Трампа.

"З моєї точки зору, краща порада військового – ввести ці системи в гру і подивитися на те, що нам потрібно робити далі. Є й інша зброя, яку вони можуть використовувати ефективно. Ми у Європейському командуванні продовжимо консультувати Конгрес щодо того, як їм допомогти найкращим чином", - сказав Скапарротті, маючи на увазі Україну.