Вчені Каліфорнійського університету в результаті численних досліджень виявили генетичний зв'язок між безсонням і депресією.

Як пишуть західні ЗМІ, також вони знайшли зв'язок між генами і порушеннями сну. Для своїх досліджень вони використовували більш 33 000 зразків ДНК американських солдатів. При цьому вони розділили військових на три групи: європейського, африканського і латиноамериканського походження.

Результат показав, що у військових європейського походження особливо виражена генетичний зв'язок між порушенням сну і депресивним розладом.

Проведене дослідження показало, що генетична кореляція між порушенням сну, депресією і такими захворюваннями як діабет передбачає схильність індивіда на генетичному рівні до подібних розладів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Засоби від безсоння

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що від постійного безсоння вас може врятувати важке ковдру. До такого висновку прийшли вчені Массачусетського університету, пише The Daily Mail.

В експерименті, в якому взяли участь 32 людини, було з'ясовано, що більшість респондентів відчули зниження тривожності під важким ковдрою, а інша половина зазначила, що таке ковдру є заспокійливим. Схожий експеримент був також проведений в 2015 році. Варто знати, що серотонін допомагає регулювати цикли сну і виробляє відчуття благополуччя і щастя, а мелатонін захищає від стресів і передчасного старіння, а ще від простудних і навіть онкологічних захворювань.

Крім режиму дня, харчування, стресу, кави та інших факторів, які можуть викликати такі проблеми зі сном як безсоння, не останню роль відіграє і те, з дому працює людина, або з офісу. Вчені проаналізували дані з 15 країн, 10 яких є членами ЄС. Медики відстежували різні чинники, і вивели закономірність - люди, що працюють з дому, частіше мають проблеми зі сном.

Згідно з результатами опитування 41% людей, що працюють вдома, постійно перебувають у стресі. Що стосується офісних працівників, то у них психологічні проблеми спостерігалися лише в 25%.