Україна крок за кроком наближається до повноцінного членства в НАТО надання Києву статусу країни-аспіранта.

"Це дуже важливо. НАТО визнало статус країни-аспіранта для України! Крок за кроком наближаємося до повноцінного членства в Альянсі. До речі, у п'ятницю відбулася зустріч нашого віце-прем'єра з питань євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе з заступником Генсека НАТО Роуз Геттемюллер, де обговорювалося саме це питання, і ввечері на офіційному сайті НАТО ось така чудова новина", – написала віце-спікер Ради, представник України та ТКГ Ірина Геращенко в Facebook.

Й поки дехто кричить про зрадазрадная і всьопропало, президент, його команда і натовські яструбиці ): працюють. Дівчата,...

Posted by Iryna Gerashchenko on Saturday, 10 March 2018

Вона додала, що Україна буде працювати далі для наближення до Альянсу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Вітаю вас з фантастичною новиною, НАТО визнало Україну країною-аспірантом. Працюємо далі - разом з президентом, парламентом, урядом, неурядовими організаціями та експертами, МЗС та МО, які провели за ці 4 роки фантастичну роботу для наближення до Альянсу", – зазначила вона.

Це дуже важливо. НАТО визнала статус країни - аспіранта для України! Крок за кроком наближаємося до повноцінного...

Posted by Iryna Gerashchenko on Saturday, 10 March 2018

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Північно-Атлантичний альянс визнає прагнення України бути повноцінним членом організації.

"Двері НАТО залишаються відкритими для будь-якої європейської країни, яка здатна взяти на себе зобов'язання членства і сприяти безпеці в євроатлантичному регіоні. З 1949 року членство в НАТО зросла з 12 до 29 країн за сім етапів розширення. На сьогодні чотири країни-партнери заявили про своє прагнення до вступу в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія і Україна", - йдеться в повідомленні.

Країни-аспіранти - це країни, які задекларували своє прагнення до вступу в НАТО. Країни-аспіранти можуть бути запрошені для участі в розробці плану дій щодо членства (ПДЧ) для підготовки до потенційного членства і демонстрації їх спроможності виконувати зобов'язання щодо можливого майбутнього членства. Участь у ПДЧ не гарантує членства, але це є основним механізмом підготовки.