Президент Трамп на своїй сторінці у Twitter повідомив, що угода із Північною Кореєю "в роботі". Це сталося після того, як напередодні він заявив, що погодився зустрітися із лідером Північної Кореї.

Про це повідомляє BBC Україна.

Наразі світ очікує дзеркальної заявив від влади КНДР.

Раніше у Білому домі заявили, що зустріч не відбудеться доти, доки Пхеньян не піде на "конкретні дії".

Варто відзначити, що провідні американські ЗМІ повідомляють, що президент Трамп ухвалив рішення про зустріч без консультацій із ключовими членами своєї адміністрації.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Державний секретар США Рекс Тіллерсон в цей час перебував у своїй першій поїздці до Африки. Спілкуючись із журналістами у Джибуті у п'ятницю, пан Тіллерсон заявив:

"Це було рішення, яке президент ухвалив самостійно".

Сторони обмінялись неоднозначними заявами.

Президент Трамп приголомшив світ, коли заявив, що погоджується на зустріч із лідером КНДР по тому, як пропозиція про зустріч надійшла через Південну Корею. Жоден американський президент під час виконання обов'язків не зустрічався із лідерами Північної Кореї.

Неоднозначність ситуації посилилася, коли речниця пана Трампа, Сара Сандерс, заявила журналістам, що Північна Корея "пообіцяла денуклеарізацію".

"Ми не збираємося зустрічатися, допоки не побачимо конкретні кроки", - додала вона.

Посланці із Південної Кореї, які нещодавно зустрілися з Кім Чен Ином у Пхеньяні, заявили, що КНДР має за кінцеву мету позбутися ядерного арсеналу. Проте вони не заявляли, що цей процес почнеться до зустрічі з американцями.

Замість цього, наскільки зрозуміло, Північна Корея погодилася призупинити ядерні випробування на час проведення переговорів.

Варто відзначити, що раніше віце-президент США Майк Пенс закликав і надалі тиснути на Північну Корею, а президент Трамп говорив із китайським лідером Сі Цзіньпіном щодо подовження санкцій проти КНДР.

Варто відзначити, що Північнокорейські ЗМІ жодним чином не згадують про зустріч керівників країн.

У заяві делегації Південної Кореї йшлося про те, що зустріч може відбутися у травні. Проте ані дати, ані місця проведення зустрічі офіційно не називали.

Серед варіантів розглядають демілітаризовану зону на кордоні між двома Кореями, а також китайську столицю Пекін.

Як, неможлива зустріч стала цілком реальною?

Кім Чен Ин неочікувано скористався своєю новорічною промовою, аби відповісти на пропозицію щодо переговорів, озвучену Південною Кореєю минулого року. Це дозволило КНДР відправити делегацію своїх спортсменів на зимову Олімпіаду у Південній Кореї.

Після завершення ігор, делегація з Південної Кореї зустрілася із Кім Чен Ином у Пхеньяні. Після цього посланці відвідали Вашингтон, де повідомили президента Трампа про зміст зустрічі.

Після зустрічі у Білому домі радник з питань національної безпеки Південної Кореї заявив, що Кім Чен Ин готовий до зустрічі з американським президентом і "налаштований на денукліаризацію".У заяві, надісланій до Washington Post, посланець КНДР в ООН наголосив на "мужньому рішенні" Кім Чен Ина, яке дозволить досягти "миру і стабільності на Корейському півострові і Східній Азії".

Проте оглядачі зауважують, що раніше Північна Корея призупиняла випробування ядерної зброї на час переговорів лише для того, аби відновити їх, коли виявилося, що їй не вдається домогтися виконання своїх вимог.

Дехто з аналітиків висловлює занепокоєння, що адміністрація Трампа може "потрапити у північнокорейську пастку", гарантуючи поступки і нічого за це не отримуючи.

Трамп зустрінеться з Кім Чен Ином.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що названо дату зустрічі Трампа та Кім Чен Ина.