На закритій зустрічі з блогерами український президент Петро Порошенко розповів, як буде звільнятися Донбас.

Деталі зустрічі розповів учасник зустрічі, блогер Мартін Брест.

"План такий. Спочатку миротворці заходять і перекривають кордон на всій її протяжності. Потім заходять ВСУ і зачищають Донбас, в стилі" без зброї - живи, зі зброєю - смерть ". Після виведення російських сили ЛДНР оцінюють приблизно в 15 тис. людей. Як піде сама зачистка - мало хто може спланувати, але: випускати збройних сепарів з Донбасу на територію Росії самі росіяни не будуть ні за що, а давати їм амністію у нас ніхто не збирається", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"А то, що зустріч закрита була, так блогер ж не шафа і не музей - зберігати секрети від друзів", - зазначив блогер.

Миротворці на Донбасі

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в ООН продовжують активно обговорювати миротворчу місію на Донбасі. Відомо, що Швеція готова підтримати розгортання місії. Про це стало відомо завдяки заяві глави Міноборони Швеції Петера Хультквіста.

"Якщо буде прийнято рішення Ради безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії в Україні, Швеція розглядатиме можливість взяти участь в такій місії. Якщо ми приймемо таке рішення, воно буде мати вплив на ситуацію і стабільність Балтії, Фінляндії та Швеції. Ми підтримуємо такий план розгорнути таку місію", - заявив Хультквіст.

Міжнародна організація ЮНІСЕФ, що діє під егідою ООН, розповіла всьому світу, надзвичайну історію 12-річного українського хлопчика з Авдіївки, який в зоні АТО отримав важке поранення в ногу. У минулому році куля пробила ногу Саші, йому знадобилося шість тижнів, щоб він знову зміг ходити.

Операцію по введенню миротворчої місії ООН на тимчасово окуповані території Донбасу Фінлянлія цілком підтримує, проте бачить серйозну проблему в тому, що брати участь в цьому буде занадто мала кількість країн Європейського Союзу. У доповіді, підготовленій за дорученням колишнього глави НАТО Андерса Фог Расмуссена, який зараз є радником Президента України Петра Порошенка, в цьому місяці пропонується, щоб Організація Об'єднаних Націй розглянула формат миротворчої місії в Україні з приблизно 20 тис. Солдатів з країн, які не є членами НАТО .