Валерій Шашкін стверджує, що дружить з підозрюваним, але ніяких спільних справ з ним не мав.

Фігурант "справи Рубана" доброволець і один із засновників "Батальйоного братства" Валерій Шашкін відкидає свою причетність до звинувачень на адресу керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. А також упевнений в невинності Рубана, про це Шашкін розповів ТСН по телефону.

У підозрі СБУ щодо Рубана Шашкіна називають співучасником підозрюваного. У документі йдеться: "Діючи з особистих ідейних переконань і мотивів для забезпечення виконання виник умислу на вчинення терористичного акту Рубан В.В. при невстановлених обставинах, місце і час, але не пізніше 14.11.2017, діючи умисно, вчинив дії з приготування до вчинення вказаного злочину, а саме підшукав спільників - радикально антиукраїнському налаштованих громадян України: Шашкіна В.А., Мезенцева А.В., Захарченко А.В., Березня Г.П., ляща С.В. та інших невстановлених осіб, яких підбурював до участі в скоєнні злочину і вступив з ними в змову на вчинення запланованого терористичного акту. Зазначені особи, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер запланованих дій, надали згоду на участь в зазначеному злочині".

Шашкін запевняє, що не тільки не брав участі в зазначених діях, а й взагалі не мав загальних справ з Рубаном, хоча і давно з ним знайомий. "Я не в курсі. У нас була паралельна діяльність, ніяк не змішувалася, хоча ми вже давно друзі. Ми зустрічалися, обмінювалися думками. Він займався "Офіцерським корпусом", я - своїми справами, і ми ніяк не перетиналися, ні за документами, ні іншим яким-небудь чином. Те, що мене залучили до справи - це вже відверта дурість", - говорить Шашкін.

Фігурант справи говорить, що останній раз бачився з Рубаном в минулому році, але говорили вони на загальні теми. "Точно знаю, що зустрічався з Рубаном десь 7-8 листопада 2017 року, десь на півгодини. Приїжджав до Києва на анонсовану Саакашвілі акцію і обмінялися думками з Рубаном десь в парку на прогулянці. І це називається підготовка до теракту ?", - обурюється чоловік.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Також Шашкін запевняє, що останній раз мав розмову, причетний до діяльності Рубана, ще кілька років тому. "У 2014 році у нас двох бійців батальйону взяли в полон і я дзвонив йому, просив допомогти. Тоді ми зверталися в різні інстанції, і інші (не "Офіцерський корпус"- ред.) Зреагували швидше - одного звільнили афганці, а другий взагалі сам втік. А так ніякими спільними справами я з ним не займався ", - говорить Шашкін.

Фігурант справи стверджує, що не тільки давно не зустрічався з Рубаном, а й сам давно не залишав Одесу, де живе. Правоохоронці до нього не навідувалися ні з обшуками, ні з повістками на допит. Також Шашкін не знайомий з іншими "співучасниками", які фігурують у справі. В причетність Рубана до злочинів Шашкін також не вірить, вважає справу "тиском". Мовляв, парламентер мав великий авторитет серед військових, і його впливу могли побоюватися.

"Якимось чином зв'язати його юридично з тим, що сталося - неможливо. Це дурна підстава. Вони спеціально роблять з Рубана героя-мученика нації. Ну нехай роблять ... Найбільшим його противником, який заважав в питаннях звільнення полонених, завжди був Медведчук. А тут виявилося, що він "людина Медведчука". Це повна дурість", - говорить Шашкін.

Нагадаємо, керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали 8 березня на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантаж знайшли зброю і боєприпаси.

Рубан звинувачення відкидає і стверджує, що був лише водієм, а про зброю в авто нічого не знав. Суд постановив Рубану запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців без права застави.