Ілон Маск засновник компаній SpaceX і Tesla виклав в інтернет відеозапис електричного автобуса для тунелів під містами, який створили у ще однієї його компанії The Boring Company.

"Думаю, це можна назвати підземним автономним електричним автобусом зі швидкістю 150 миль на годину (241 км/ч), який автоматично перемикається між тунелями і ліфтами. Таким чином, так, це автобус", - написав винахідник.

The Boring Company змістить акценти при бурінні підземних тунелів: тепер у пріоритеті будуть не авто, а транспортування пішоходів і велосипедистів.

"Новий план The Boring Company: всі тунелі і Hyperloop будуть мати в пріоритеті пішоходів і велосипедистів, а не автомобілі", - написав Маск.

Він також зазначив, що його компанія планує створити величезну кількість невеликих станцій по всьому місту.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

"Міська система буде мати тисячі невеликих станцій, за розмірами як одне паркувальне місце, яке буде знаходитися поряд з місцем вашого призначення і плавно впроваджуватися в "тканину" міста", - написав він.

"Це буде краще, ніж невелика кількість великих станцій, як в метро", - додав Маск.

Раніше повідомлялося, що транспортне управління Вашингтона видала попереднє дозвіл компанії The Boring Company на реалізацію проекту підземної автомагістралі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" компанія Tesla вперше відправила партію вантажу з допомогою новітніх электрофур власного виробництва. Про це повідомив у четвер в Instagram глава компанії Ілон Маск. Він розмістив в сервісі фотографію двох электрогрузовиков Tesla Semi перед їх відправленням зі штату Невада. Як зазначив Маск, фури будуть партію доставлять акумуляторів для автомобілів Tesla із заводу компанії в Неваді на складальну майданчик в штаті Каліфорнія, що допоможе істотно заощадити витрати на транспортування деталей.