У суботу, 10 березня, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що заперечує використання в Сирії армією Башара Асада хімічної зброї.

Путін стверджує, що ні про що подібне не йдеться, незважаючи на те, що в ООН вважають по-іншому. Таку заяву він зробив в інтерв'ю журналісту американського телеканалу NBC Мегін Келлі.

"Може бути, мертві тіла і були, що трапляється на війні. Ви подивіться, як брали Мосул – зрівняли все з землею там. А подивіться, як брали Ракку – досі з руїн ще не дістали тіла і не поховали. Вам не хочеться про це згадати?" – зазначив глава РФ.

Крім того, Путін додав: "А Ви впевнені в тому, що ці тіла – це результат діяльності урядових військ? Я вважаю навпаки, що це результат діяльності злочинців, кримінальних елементів і радикальних елементів – терористів, які вчиняють ці злочини, для того щоб звинуватити в цьому президента Асада".

Володимир Путін дав інтерв'ю NBC: відео

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, що не так давно в мережі з'явилося сатиричне відео, яке висміює розгром російської ПВК "Вагнер" в Сирії. Ключовими темами у ньому є протистояння Росії та США у зазначеному збройному конфлікті, а також брехня влади країни-агресора про відсутність її контингенту в зоні бойових дій в Сирії.

Виконавці кліпу не скупляться на ємні епітети для російських найманців, називаючи їх "ихтамнетами", "ватниками, літаючими по пустелі", "колорадським загоном". Для відеоряду під пісню автори кліпу зробили добірку карикатур та колажів, що критикують дії Росії в Сирії.

Раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що сирійська угрупування "Джейш аль-Іслам" ("Армія Ісламу") заявила, що російський літак Ан-26 був збитий із кулеметів. Про це пише ліванське видання Ad-Diyar з посиланням на заяву угруповання. За словами бойовиків, вони збили літак в 100 метрах від землі, коли той заходив на посадку. За словами ісламістів, таким чином вони помстилися росіянам за дії в Східній Гуті.