Причиною аварії Ан-26 в Сирії могло стати пошкодження закрилків в результаті чого літак перейшов у круте піке, а екіпаж не зміг виправити ситуацію. Про це повідомляє видання "Комерсант".

Зокрема, за інформацією видання фатальним фактором могло стати пошкодження закрилків літака, в результаті чого військовий транспорт перейшов в круте пікірування з висоти в кілька сотень метрів. Анонімне джерело розповіло журналістам, що один з закрилків при випуску "з незрозумілої причини просто вирвало", після чого літак "клюнув" в землю.

"У такій ситуації навіть досвідчений екіпаж вже нічого не міг зробити", - заявило джерело.

В результаті катастрофи Ан-26 поруч з аеродромом Хмеймим в Сирії загинули 39 чоловік – шість членів екіпажу і 33 пасажири. Жодного цивільної особи на борту Ан-26 не було. Літак зазнав аварії при заході на посадку на аеродромі, він не долетів 500 метрів до злітно-посадкової смуги.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", сирійське угрупування "Джейш аль-Іслам" взяло на себе відповідальність за катастрофу російського літака Ан-26 через дії Росії у Східній Гуті. На борту російського транспортного літака перебувало 39 осіб. Так, за уточненими даними, на борту літака знаходилися 33 пасажири і шість членів екіпажу. Всі вони – російські військовослужбовці. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

Варто також відзначити, що в російському Міністерстві оборони кажуть про інші причини падіння літака. Версію про те, що їх літак збили ісламські терористи в Росії відкидають.

Військова операція збройних сил Росії в Сирії триває з осені 2015 року. Президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв про "виведення російських військ з Сирії у зв'язку з "виконанням" поставлених бойових завдань".

Дивіться: "Хто збив Ан-26 в Сирії?"

Також ми писали, що таємне гніздо найманців Вагнера показали всьому світу. Поблизу хутора Молькино, практично в 30-ти кілометрах від Краснодара знайшли базу російської ПВК "Вагнер" – відносно далеко від південного сходу України, а тим більше – Сирії. Однак саме тут готували майбутніх найманців, які згодом візьмуть участь у бойових діях, у тому числі на Донбасі й у аннексованому Криму.