Психологи розвіяли міф про те, що чоловіки хочуть сексу більше, ніж жінки. За словами вчених, ситуація зворотна і це пояснюється відмінностями мозку у представників сильної і слабкої половини людства.

У представників сильної статі традиційно більше розвинена ліва половина мозку, що відповідає за логічне мислення. Чоловіки без особливих проблем оволодівають стратегією, вони здатні розбивати задачу на частини і поступово вирішувати її. У жінок більш розвинена права половина мозку, що відповідає за почуття.

Дами краще розуміють інших людей, вони від природи є чудовими психологами. У правій половині мозку виробляється дофамін – гормон, що відповідає за насолоду. У лівій частині розумового органу «народжується» серотонін, який неофіційно називають «нейромедіатором щастя».

За словами психологів, жінкам потрібно більше ласки і тепла, ніж чоловікам. Незважаючи на те, що серотонін виробляється в правій половині мозку, яка більше розвинена у жінок, у чоловіків цього гормону виробляється у два рази більше.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Саме це є справжньою причиною відмінностей між статями щодо питань сексу. Щоб отримати позитивне підкріплення, дами повинні випробувати в два рази більш сильні відчуття, їм потрібно на порядок більше любові і турботи, щоб відчувати себе щасливими.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що вчені пояснили навіщо потрібно частіше займатися коханням. Група дослідників зробила висновок, що інтимний зв'язок покращує не тільки настрій, але і несе в собі ряд позитивних властивостей для організму. На основі цього зібрані п'ять основних причин, за якими варто займатися сексом.

Так, наприклад, дослідники встановили зв'язок між сексом і почуттям радості. В експерименті, де брала участь 1 тисяча жінок, секс оцінили, як №1 всіх видів діяльності, які принесли їм радість. У 2004 році дослідники прирівнювали відчуття від щотижневих занять сексом до відчуття, що в тебе в банку лежить велика сума грошей.

Дивіться: 10 причин займатися сексом щодня