Соня Сае (Sonia Sae), блогер з Барселони і вегетаріанка, посадила на веганські дієту лисицю-фенек.

В результаті обману природи тварина сильно схудла і почало боліти, пише Daily Mail. Вона розповідає, що "врятувала" звірка від заводчика в 2014 році і почала годувати його винятково котячим веганським кормом бренду Amì, до складу якого входить синтетичний таурин. Після в соціальних вона публікувала фото знеможеного звірка в мережі і скаржилася, що він сліпне і втрачає шерсть.

При цьому вона не пов'язувала погане самопочуття тварини з його раціоном, а облисіння пояснювала алергією і тим, що степові Фенеком нібито линяють до літа.

Дівчину активно критикували зоозахисники, називали її поведінку знущанням над хижим звіром, раціон якого зазвичай на 90 відсотків складається з комах, гризунів, птахів, ящірок і яєць. В результаті Соня закрила свій Instagram, обмежила доступ до постів в Facebook і перестала оновлювати YouTube-канал.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Зоозахисники намір через поліцію відняти вихованця у дівчини і повернути його до звичного для його виду раціону.

Лисиця-фенек

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в мережі з'явилося відео-відповідь на серію сюжетів телеканалу ТСН про те, що веганство - це "небезпечно для здоров'я і соціалізації в суспільстві". Це відео виклала на своїй сторінці група в Facebook Soy Goulash.

У випуску ТСН говорили про те, що дитина, батьки якого - вегани "знаходиться в небезпеці". Журналісти натякали, що "у нього не буде ні здоров'я, ні друзів, ні нормального місця в суспільстві". У сюжеті йшлося про те, що переважна більшість веганів в Україні перестала їсти м'ясо не через свої політичні переконання. За їх словами, на вибір вплинув "пропагандистський фільм" про користь веганства, який вийшов в 2017 році. Журналісти не звернули увагу на те, що герої сюжету стали веганами в далекому 2012 році.

Українці незадоволені тим, що один з найпопулярніших каналів України називає веганів людьми з потенційними проблемами і мало не психічно хворими.